Gratis workshop creatief schrijven

De perfecte voorbereiding voor de Misversta(a)nd schrijfwedstrijd.

Altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft? Hoe je in een kort verhaal toch de karakters van je personages kunt laten zien? Of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop creatief Schrijven, gegeven door schrijversvakschooldocent Job Creyghton en schrijfduizendpoot Michelle Brouwer.
Deze workshop wordt in 15 Overijsselse gemeenten georganiseerd in het kader van Ik toon / de week van de amateurkunst.

 

Over Job Creyghton

Job Creyghton was jarenlang docent aan de schrijversvakschool, de Universiteit Leiden en de School voor de Journalistiek, maar richt zich inmiddels weer helemaal op het schrijven van een nieuwe roman. Speciaal voor de WAK maakt hij een uitzondering: amateurschrijvers beter leren schrijven, daar maakt hij graag tijd voor vrij. Job is de auteur van hét handboek voor creatief schrijven, Effectief en Creatief Schrijven. In zijn speciaal voor de WAK ontwikkelde workshop Creatief Schrijven voor amateurschrijvers besteedt hij speciale aandacht aan taal en taalvariatie.

Over Michelle Brouwer

Michelle Brouwer is een frisse, veelzijdige schrijver die zowel schrijft als voordraagt. Ze studeerde Creative Writing op ArtEZ en mocht zichzelf tot de dertien beste afstudeerders van 2016 rekenen. De uit Friesland afkomstige schrijfster heeft zich inmiddels helemaal in Overijssel geworteld: ze werd in 2017 Dichter op de IJssel en was columnist voor Groenbezig.nl, een platform voor groene vrijwilligers in de provincie. Sinds 2018 is ze lid van het Overijssels Dichtersgilde waarmee ze voordraagt en schrijft in opdracht van (partners van) de provincie Overijssel.

Over de workshop Creatief schrijven

In deze drie uur durende workshop behandelt Job de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) en besteedt hij speciale aandacht aan pakkende dialogen. Hoe iemand praat zegt immers iets over iemands identiteit, maar kan ook voor misverstanden zorgen. Juist in dialogen komt de ‘klankkleur’ van een personage naar voren.

Specificaties van de workshop

  • Waar: in 15 Overijsselse gemeenten
  • Wanneer: mei-oktober 2019
    • Elke deelnemende gemeente plant deze workshop zelf in, tijdens Ik toon: de WAK.
  • Duur: 3 uur
  • 10-15 deelnemers, dus volop persoonlijke aandacht
  • Niveau: amateurschrijvers (iedereen die beter en creatiever wil leren schrijven)
  • Aanmelden: via de lokale organisatie van Ik toon: de WAK

Schrijfwedstrijd

De provincie Overijssel biedt deze workshop aan in het kader van de schrijfwedstrijd ‘Misversta(a)nd’. Deelnemers aan de workshop worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd het verhaal waaraan ze in de workshop gewerkt hebben in te zenden naar deze schrijfwedstrijd (deadline: 30 oktober 2019).

Meer informatie en aanmelden voor de workshop kan via de lokale organisatie van de Week van de Amateurkunst.