Lesmateriaal

 

Het lespakket Misversta(a)nd bestaat uit de bovenstaande vier lessen en een docentenhandleiding, ontwikkeld voor vmbo-bb,-kb en –gt, klas 2-3.

NB Het leerlingmateriaal is een PDF met invulvelden. Deze kan dus zowel op het digibord ingezet worden, als op leerlingdevices (tablet, laptop, telefoon). Old school schrijven? Het werkblad kan natuurlijk ook als geprint werkblad gebruikt worden

 

Extra: Workshop (8x gratis!)

Aansluitend bij dit lesmateriaal heeft young adult schrijfster en journalist Daniëlle Bakhuis, bekend van boeken als Zes seconden en Hou me vast, een workshop ontwikkeld waarin je leerlingen nóg meer tips, tricks en handvatten krijgen voor hun eigen ontwikkeling als schrijver. De perfecte aanvulling op het lespakket Misversta(a)nd.

Wil je Danielle najaar 2019 ook bij jou op school ontvangen om aan deze workshop deel te nemen? Meld je klas dan direct aan, via vmbo@misverstaand.nl.

De eerste acht Overijsselse vmbo-scholen die zich hiervoor aanmelden, kunnen deze workshop de eerste keer gratis boeken (periode: augustus-november 2019). Meerdere klassen op een school? In overleg kan er veel! 

 

Schrijfwedstrijd

Leerlingen kunnen hun verhalen natuurlijk insturen naar de reguliere Misversta(a)nd schrijfwedstrijd. Deelnemende scholen in Overijssel mogen daarnaast maximaal twee leerlingen selecteren voor de workshop Schrijven is een vak gegeven door journalist en schrijfster Daniëlle Bakhuis.

Deze feestelijke workshop, met een LOB-insteek en volop lekkere hapjes, vindt plaats op 10 december 2019, 14:00-16:30 in Enschede.

De scholieren krijgen hun reiskosten naar Enschede en terug op 10/12/19 vergoed.

Deelnemende scholen kunnen de geselecteerde leerlingen uiterlijk 11 november aanmelden via vmbo@misverstaand.nl.